Nye forældre

Hvert barn oplever afleveringen forskelligt. Dagene opleves heller ikke ens og det kan eksempelvis være sværere at sige farvel, hvis man har sovet dårligt om natten. Vi synes alligevel, at vores erfaringer peger på nogle få generelle råd, som kan gøre det lettere både for jer forældre og for børnene.

  • Lov ikke barnet at nu skal vi op til en bestemt voksen eller et bestemt barn i bussen.

Både voksne og børn holder fri, ferier, er syge eller kommer på forskellige tidspunkter, så det er ikke sikkert at de foretrukne børn eller voksne lige er til stede, når I kommer.

  • Du skal styre afleveringen.

Det er vigtigt at vedkende sig at det er dig som voksen, der har valgt at aflevere dit barn - det er ikke barnet, der har valgt at skulle væk fra dig. Derfor er det også dig, der skal styre situationen under afleveringen. Prøv at huske, at du giver dit barn nye muligheder og oplevelser.

  • Giv ikke barnet for mange valg

Det giver barnet sikkerhed og tryghed, når den voksne bestemmer i situationen. Fortæl gerne, hvad du vil have barnet selv gør, men prøv at undgå at formulere det som et valg.

  • Aftal med personalet, hvem der tager sig af dit barn, når du går.

Vi vil gerne hjælpe barnet med at komme ind i de lege, der er i gang. Det er dit og personalets valg, hvem der tager sig af barnet, når du går - ikke barnets valg. De fleste børn kender de voksne fra de andre grupper fra samværet i løbet af dagen og ugerne, og kan sagtens klare at blive afleveret til en anden end lige en voksen fra sin egen stue.

  • Fortæl os, hvis du har travlt.

Normalt vil vi respektere det samvær du og dit barn har, når du afleverer. Vi træder derfor også først til, når du eller dit barn tydeligt signalerer eller klart siger til, at I ønsker det. Vi har oftest opmærksomheden rettet mod en aktivitet med andre børn. Det er derfor en god ide, at melde klart ud til personalet, hvis du har travlt og har brug for en hjælpende hånd hurtigere i processen end normalt.

  • Gå, når du har sagt at nu går du.

Når du har bestemt dig til at gå, så fortæl til barnet, at nu går du - og GÅ så - uanset protesterne. Det gør ikke en adskillelse lettere at den bliver trukket ud. Det er vores erfaring, at selvom et barn græder, når Mor eller Far går, så går der yderst sjældent mere end 5 minutter før dagen med vennerne er i gang.

  • Ring til os, hvis du er usikker på hvordan dit barn har det.

Vi forstår godt, at det også kan være svært for dig at aflevere dit barn. Du er derfor altid velkommen til at ringe til os og høre hvordan det går – også selvom du lige er gået.                       

Ha’ en god dag!